19/8/08

Κινητοποιήσεις των κατοίκων


ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ… SOS
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ, 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΜΑΧΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ
Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ

Ξεσηκωθήκαμε εμείς ο κάτοικοι, όχι για να παρακαλέσουμε αλλά για να απαιτήσουμε την κατάκτηση όλου του παραθαλάσσιου χώρου, του παραλιακού μετώπου απ’ άκρη
σ’ άκρη του Δήμου Καλαμαριάς, από την οδό Αργοναυτών μέχρι τη Σχολή Δικαστών, ως κοινόχρηστου χώρου.
Επειδή το δημόσιο αγαθό είναι πάνω από τα ιδιωτικά συμφέροντα, η θάλασσα και ο παραθαλάσσιος χώρος αποτελεί συστατικό παράγοντα αυτής της πόλης και του Δήμου μας, πιστεύουμε ότι η ανάδειξη της ιστορίας, της ομορφιάς και της προστασίας ενός τόπου είναι απαραίτητο μέλημα των πολιτών μιας κοινωνίας.
Δεν δεχόμαστε, την καθεστωτική αντίληψη επέκτασης των κάθε λογής αυθαιρεσιών, που συνέβησαν στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας, σε προηγούμενες ανώμαλες πολιτικές καταστάσεις.
Τις προσχώσεις- επιχωματώσεις που έγιναν και γίνονται- χωρίς να φροντίζει ο Δήμος για το αντίθετο, σ’ όλο το παραλιακό μέτωπο με προφανή σκοπό την οικοδόμηση της περιοχής.
Μας βρίσκει αντίθετους η αλλαγή και επαναχάραξη της αιγιαλίτιδας ζώνης που υλοποιήθηκε το 2000 από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ), κατόπιν αίτησης κέντρου διασκέδασης, που συστηματικά παρανομεί και συντελεί στην παραμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.
Επισημαίνουμε την ολιγωρία και τις ηθελημένες καθυστερήσεις δεκαετιών από μέρους της πολιτείας και της δημοτικής αρχής για όλα αυτά τα ζητήματα.
Απαιτούμε: Το γκρέμισμα των παράνομων περιφράξεων και των αυθαίρετων κτισμάτων. Την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, κατά μήκος όλης της ακτής.
Την νομική διερεύνηση των επίμαχων ιδιοκτησιών.
Οραματιζόμαστε ανοιχτούς χώρους, πάρκα, πράσινο, ήπιας μορφής αθλητικές δραστηριότητες για τους πολίτες στη βάση του ερασιτεχνισμού χωρίς γκέτο, παράγοντες και κονκλάβια.
Να αποδώσουμε στον τόπο μας την ενοποίηση του παραλία Καραμπουρνάκι – Στρατόπεδο Καραμπουρνάκι (Κόδρα), παραλία Κατιρλή, Κουρί, Αρετσού, Ν.Κρήνη, Μίκρα, ολόκληρο το παραθαλάσσιο μέτωπο να γίνει χώρος ενός συνεχούς περιπάτου, πολιτισμού και ομορφιάς, που θα δίνει χαρά και απόλαυση και που θα χαρίζει τη μαγεία του σε όλους τους πολίτες και δημότες του δήμου μας, αλλά και ολόκληρης της πόλης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την προστασία της παραλιακής ζώνης, στο ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ


Από την μαζική συγκέντρωση και πορεία των κατοίκων στο Καραμπουρνάκι (Καραμπουρνακίστας) στις 11-5-2008.